Krudttøndens beskudte rude kan ende på museum

Nationalmuseet har bedt om lov til at se ruden, som den 22-årige gerningsmand åbnede ild mod under terrorangrebet i København. Museet ønsker ikke at fortælle, hvad ruden skal brugs til.

ARKIVFOTO. Kulturhuset Krudttøndens rude, som Omar Abdel Hamid El-Hussein gennemhullede med sin skudsalve under terrorangrebet i København 14. februar, kan ende på Nationalmuseet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulturhuset Krudttøndens rude, som Omar Abdel Hamid El-Hussein gennemhullede med sin skudsalve under terrorangrebet i København 14. februar, kan ende på Nationalmuseet. Det skriver tv2.dk.

Den beskudte rude er i politiets varetægt, men Nationalmuseet har bedt om få lov til at se den.

»Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvordan vi kan dokumentere terrorangrebet. Hvordan det præcis kommer til at tage form, ønsker vi ikke at kommentere på nuværende tidspunkt,« siger Henrik Schilling, presseansvarlig på Nationalmuseet, til tv2.dk.

Ruden blev beskudt, da den 22-årige gerningsmand lørdag den 14. februar om eftermiddagen åbnede ild mod Krudttønden, der dannede rammen om et debatarrangement om ytringsfrihed med deltagelse af den svenske kunstner og Muhammed-tegner Lars Vilks.

Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt ved angrebet, hvor tre politifolk blev såret, og cirka ni timer senere dræbte gerningsmanden den 37-årige Dan Uzan, der den nat stod som frivillig vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade i hjertet af København.