Kronprinsparret - nu med palæ

Efter fem års ombygning overdrog staten i går Frederik VIIIs Palæ til kronprins Frederik og hans familie.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary og Prins Christian og Prinsesse Isabella på Amalienborg Slotsplads, hvor de fik overrakt familiens kommende palæ. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kronprins Frederik holdt tale, finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) holdt også tale, men det var prinsesse Isabella og prins Christian, der løb med det meste af opmærksomheden, da Kronprinsparret fik overdraget deres kommende bolig, Frederik VIIIs palæ på Amalienborg, af den danske stat i skikkelse af finansministeren.

Billedserie: Kronprinsparrets nye hjem

Prins Christian slængede sig afslappet for fødderne af sine forældre, men dér fik han ikke lov til at blive liggende, og fik besked på at sætte sig op af sin far. Og da prinsesse Isabella, som havde fået sin egen lille fine buket, havde løbet et par gange rundt om sin mor, blev  begge børn sendt til kortvarig afkøling uden for den funklende flotte riddersal, hvor overdragelsen fandt sted.

Glæder sig til at fylde palæet med nærvær

Efter fem år ombygning står palæet nu klar som en moderne og funktionel bolig og arbejdsplads for Kronprinsparret. Og parret ser frem til et nyt kapitel i deres liv:

»Det har vi set frem til, siden det første stykke tapet blev revet ned. Kronprinsessen og jeg føler os meget privilegerede og taknemmelige over at få lov til at bo her som en ung familie. Nu er det så op til os at fylde rammerne ud – at tilføre palæet nærvær og personlighed. Det glæder vi os meget til,« sagde kronprins Frederik i sin tale.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen jokede i sin tale med, at det var heldigt, at der er så god plads i palæet:

»Vi løb jo undervejs ind i en uforudset begivenhed. En markant forøgelse af antallet af beboere i boligen. Og tillykke med det,« sagde Claus Hjort Frederiksen med henvisning til, at kronprinsesse Mary venter tvillinger til januar.

Gravid kronprinsesse populær i Tyskland

Netop Kronprinsessens graviditet var årsagen til, at bl.a. en tysk TV-fotograf var sendt på arbejde på Amalienborg.

For de tyske seere elsker det danske kongehus, og fotografen havde da også fået at vide, at han ikke behøvede at få billeder af palæet med hjem, men skulle koncentrere sig om den kongelige familie og især kronprinsesse Marys runde mave bag hendes elegante hvide frakke.

Video: Kom på eksklusiv rundtur i kronprinsparrets nye bolig