Kronprinsparret holder os fra døren

Interessen fra danskerne har været stor, men nu må vi ikke se med længere.

Kronprinsparret med  prinsesse Isabella og prins Christian. Arkivfoto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbliver kronprinsparret boligløse i endnu en periode?

Det spørgsmål kunne man rimeligvis stille sig selv, efter at danskerne i lidt mere end fem måneder har haft mulighed for at åbne den store kongelige port og træde ind på de bonede gulve i de ellers private kongelige gemakker. Men nu er det slut.

På søndag lukker den populære seværdighed, og derefter går der cirka en måned, før palæet bliver overdraget til kronprinsparret i slutningen af september.

Overvældende interesse
Over 460.000 danskere har været på besøg i Frederik 8.'s Palæ, siden det i februar måned åbnede for offentligheden, og den enorme interesse for at se det historiske kongelige interiør har været overraskende.

»Vi vidste godt, at interessen for at se palæet var stor, men at den var så massiv, er helt overvældende,« siger pressechef i Slots- og Ejendomsstyrelsen, Jacob Holst Andersen.

Slots- og Ejendomsstyrelsen har ansvaret for de kongelige bygninger og har derfor også stået for at fremvise kronsprinsparrets bolig. Det var i første omgang meningen, at Frederik 8.'s Palæ skulle være åbent indtil maj, men fordi seværdigheden viste sig at være så populær, valgte Slots- og Ejendomsstyrelsen efter aftale med kronprinsparret at forlænge besøgstiden.

Lange køer
Men altså kun indtil nu på søndag.

Billedserie:
Kronprinsparrets nye bolig

»Vi har en aftale med Kongehuset om at overdrage bygningen til dem den 21. september. Det er aftalen, og den overholder vi,« siger Jacob Holst Andersen.

Siden palæet åbnede dørene til offentligheden, har køerne - når de har været længst - strakt sig fra Amalienborg og helt ned til Toldbodgade, som ligger et par hundrede meter væk, siger Jacob Holst Andersen. Men beslutningen om at lukke dørene for folket nu ligger fast.

»Der er en familie, der skal flytte ind, og derudover er palæet jo også en arbejdsplads, der skal tages i brug,« siger han.