Kronprinsparret afløser prinsgemalen i kareten

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ledsager Dronningen på torsdagens karettur gennem København. Prins Henrik har meldt afbud på grund af sygdom.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary var onsdag den 8. april med i Aarhus, for at indlede fejringen af Dronningens 75 års fødselsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Margrethe kommer ikke til at køre gennem København i ensom majestæt torsdag.

Hun ledsages af Kronprinsparret, som erstatter prins Henrik, der på grund af sygdom har meldt afbud til festlighederne i anledning af Dronningens 75-års fødselsdag. Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til Berlingske Nyhedsbureau.

Karetturen begynder klokken 12.30 fra Amalienborg, hvor Dronningen klokken 12 viser sig på balkonen med sin nærmeste familie. Turen slutter ved Københavns Rådhus, hvor overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig til at modtage fødselaren.

»Jeg er rigtig glad for, at Dronningen traditionen tro har sagt ja til at lade sig fejre på Rådhuset, og at københavnerne får mulighed for at hylde vores Dronning på Rådhuspladsen,« siger han i en pressemeddelelse.

I Rådhushallen vil Uppercut Danseteater og Dansk Danseteater optræde akkompagneret af Københavns Kommunes Musikskole ved Zapolski Strygerne og MGK-Jazztrio samt Københavns Kommunes Skoleorkester.

Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor, Sankt Annæ Gymnasiekor og kammerkoret Camerata vil synge i Rådhushallen, og Tivoli-Gardens Fanevagt medvirker ligeledes.

Alle kan være med til at synge for Dronningen, når korsangere flytter underholdningen fra Rådhushallen ud på Rådhuspladsen til fællessang. Dronningen træder ud på Rådhusets balkon cirka klokken 14.

Fødselsdagsfestlighederne begynder allerede onsdag aften med gallataffel for det officielle Danmark på Christiansborg.