Kronprinspar underviser gymnasieelever

Norges kommende regentpar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, stod onsdag i spidsen for gruppearbejdet på et gymnasium.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har begge engageret sig i afrikanske studier. Scanpix/Nesvold, Jon Olav Fold sammen
Læs mere

Frederikstad. Det er mange år siden, at det norske kronprinspar selv var på skolebænken, men onsdag var det tilbage.

Denne gang var det bag katederet, hvor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ledte gruppearbejdet på Glemmen videregående skole i Frederikstad, der ligger cirka 90 kilometer syd for Norges hovedstad, Oslo.

Det fremgår af billeder, som det norske kongehus har delt på sin officielle Instagram-profil.

På et af billederne ses det 44-årige kronprinspar sidde på hug i en engageret snak med en elev. I gruppearbejdet skal eleverne nemlig lave en køreplan for fremtiden, så de er godt rustede til livet efter gymnasiet.

Selv tog kronprins Haakon sin studentereksamen fra Kristeligt Gymnasium i Oslo og rejste senere til USA for at læse en bachelor i statskundskab.

I 2003 fik han en kandidatgrad i udviklingsstudier med speciale i international handel og Afrika.

Kronprinsesse Mette-Marit gik på Kristiansand Katedralskole. Siden har hun blandt andet læst anvendt etik samt orientalske- og afrikanske studier ved Universitetet i Oslo.

Se billedet her:

https://www.instagram.com/p/BYahvEkFYO2/?taken-by=detnorskekongehus

/ritzau/FOKUS