Kronprinsessen giver 427.000 kroner til forskere

Hjerteforeningens protektor, kronprinsesse Mary, uddelte søndag Børnehjertefondens legater for mere end 400.000 kroner til to forskere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjerteforeningens protektor, kronprinsesse Mary, uddelte på Horsens Kunstmuseum søndag legater for mere end 400.000 kroner til to forskere.

Lars Allan Larsen, professor i molekylær genetik ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, modtog Børnehjertefondens forskningslegat på 210.000 kroner til forskningsprojektet »Identifikation af sygdomsgener ved recessiv familiær hjertemisdannelse«.

Lars Allan Larsen og hans forskergruppe undersøger de genetiske årsager til medfødt hjertemisdannelse, og deres mål er at finde ud af, hvilke genfejl, der er årsag til, at børn bliver født med misdannet hjerte.

Sarah Holmboe, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitetshospital, modtog Børnehjertefondens forskningslegat på 217.000 kroner til forskningsprojektet »Effekten af prostacykliner ved højre hjertesvigt«.

Højresidigt hjertesvigt er den ultimative årsag til sygdom og død blandt patienter, der lider af forskellige medfødte hjertesygdomme, heriblandt forhøjet blodtryk i lungekredsløbet.

Forskningsprojektet vil bidrage til den generelle viden om funktion og sygdomsudvikling i højre hjertehalvdel og vil eventuelt bidrage til at målrette og forbedre behandlingen af højresidig hjertesvigt hos både børn og voksne.

I alt fire legatmodtagere modtager i år penge fra Børnehjertefonden.