Kronprinsesse Mary præsenterer bog om unge mødre

17 unge mødre fra 5 udviklingslande fortæller deres historier i en ny bog, som kronprinsesse Mary har skrevet indledningen til.

Arkivfoto. 17 unge mødre fra 5 udviklingslande fortæller deres historier i en ny bog, som kronprinsesse Mary har skrevet indledningen til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Fredag skal kronprinsesse Mary præsentere bogen #Childmothers ved Bogforum i Bella Center. Hun står nemlig bag indledningen i bogen, der handler om unge kvinder, der er blevet mødre i en meget tidlig alder.

17 piger fra 5 udviklingslande er blevet interviewet og fotograferet til bogen, der giver et indblik i de mange udfordringer, de unge teenagemødre står med.

I indledningen skriver kronprinsesse Mary ifølge bogens forlag om sit eget engagement i at forbedre vilkårene for verdens kvinder og piger.

»Som protektor for UNFPA, FN's Befolkningsfond, er kronprinsessen fortaler for retten til at kunne bestemme om, hvornår og med hvem, man vil have børn; for kvinders ret til at kunne føde uden at risikere liv og helbred; og for unges ret til at kunne udleve deres fulde potentiale,« lyder det i præsentationen af bogen.

Kronprinsesse Mary præsenterer bogen klokken 14.30 på bogmessen.

Fotografierne i bogen er taget af Pieter ten Hoopen, men også kronprinsessen har bidraget til bogen med sine egne ikke tidligere offentliggjorte billeder, skriver saxo.com.

/ritzau/