Kronprinsesse Mary modtager Den Berlingske Fonds Hæderspris

I dag uddeler Den Berlingske Fond to priser - Den Berlingske Fonds Hæderspris og Den Berlingske Fonds Journalistpris. Følg begivenhederne live.

Foto: Thomas Lekfeldt

Pilestræde 34 får fint besøg tirsdag, hvor Den Berlingske Fond uddeler to priser til betydningsfulde danskere.

Den Berlingske Fond er en selvejende institution, der blev stiftet 1. januar 1960. Hvert år uddeler fonden to priser, der hver følges af en check på 100.000 kr.

Dagens første prisoverrækkelse er Den Berlingske Fonds Hæderspris, og det er allerede afsløret, at Kronprinsesse Mary modtager årets hæderspris for sin indsats for udsatte og sårbare grupper i samfundet.

Siden 1975 er prisen blevet uddelt til en person, som har ydet noget usædvanligt til gavn for Danmark. Blandt tidligere modtagere af prisen er pianist Bent Fabricius-Bjerre, forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og forfatter Benny Andersen.

Dagens anden pris er Den Berlingske Fonds Journalistpris. Prisen er blevet uddelt siden 1989 og går hvert år til en journalist, der har udrettet »noget ekstraordinært gennem journalistikken«. Fonden har endnu ikke afsløret, hvem der løber med prisen, der med en check på 100.000 kroner er Danmarks største journalistpris.

Årets vinder kommer i selskab med blandt andre Politiken-journalist Jakob Sheikh, der vandt prisen sidste år for sit arbejde for at gøre danskerne klogere på integration, parallelsamfund og radikaliserede miljøer i Danmark, men også TV2s udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen og journalist og forfatter Peter Øvrig Knudsen er blandt de tidligere prismodtagere.