Kronprinsesse Mary giver 100.000 kroner til bekæmpelse af mobning

Kronprinsesse Mary er dette års modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris. Kronprinsessen får prisen for sin indsats for udsatte og sårbare grupper i samfundet. Prisen på 100.000 kroner giver kronprinsessen til Alliancen mod mobning.

Foto: Asger Ladefoged

Tirsdag modtog Kronprinsesse Mary Den Berlingske Fonds Hæderpris som anerkendelse af den indsats, hun har udført til glæde og gavn for det danske samfund.

Med prisen følger 100.000 kroner. På talerstolen til prisuddelingen tirsdag, fortalte Kronprisessen, at hun giver pengene til Alliancen mod mobning.

»Uanset om det handler om mobning, eller om at sikre, at det aldrig må være en begrænsning at blive født en pige, eller om det handler om noget så stort som implementering af de 17 verdensmål - komplekse problemer kan ikke løses alene og uden forståelse,« lød det fra kronprinsessen.

»Det er i denne ånd, at jeg har besluttet at lade Hædersprisen på 100.000 kroner gå til Alliancen mod mobning, et samarbejde mellem Red Barnet, Børns Vilkår og Mary Fonden,« sagde hun.