Kronprinsens Storebælt-tur går verden rundt

Kronprins Frederiks tur over Storebælt og hans efterfølgende undskyldning har ikke kun interesseret danskerne - flere udenlandske medier beretter også om Kronprinsens uheldige beslutning.

Foto: Thomas Lekfeldt

Det gik ikke ubemærket hen i de danske medier, at kronprins Frederik i weekenden trodsede advarsler om stærk storm kørte over den lukkede Storebæltsbro, mens alle andre måtte holde i kø i timevis. Og nu spreder den lidet flatterende historie sig også til udenlandske medier.

På den anden side af sundet skriver svenske Aftonbladet, at Kronprinsen kom »i blæsevejr efter at være kørt over afspærret bro«, mens britiske BBC beretter, at »Dansk prins undskylder for at have kørt over bro i storm«.

Også det internationale nyhedsbureau AP har kastet sig over historien, der har vakt forargelse og skabt debat om kongehusets privilegier i Danmark.

»Dansk prins fortryder uautoriseret tur over bro,« skriver AP i overskriften på en artikel, der er bragt videre i alverdens medier.

Også på den anden side af kloden interesserer de sig for Kronprinsens køretur over den lukkede bro.

I Australien skriver The Sydney Morning Herald, at »Kronprins Frederik vækker pendlernes vrede ved at krydse lukket bro under storm,« mens The New Zealand Herald sætter ekstra styrke på overskriften:

»Dansk prins undskylder efter at have kørt over lukket bro under vindstød med orkan-styrke.«

BNB