Kronprinsens fødselsdagsløb koster deltagerne penge

Hvis man gerne vil løbe en tur med kronprins Frederik i anledning af hans fødselsdag, skal man have penge op af lommen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næste år kan kronprins Frederik putte 50 lys i fødselsdagskagen.

Men før han når så langt, vil han fejre sin runde fødselsdag ved at løbe en tur i fem forskellige danske byer.

Det afslørede kronprinsen på sin 49 års fødselsdag i år, men hvis man havde troet, at det var gratis at snøre løbeskoene og følge med ud på en af ruterne, tog man fejl.

Onsdag er tilmeldingen nemlig åbnet, og her fremgår det, at man skal slippe 250 kroner for at løbe 10 kilometer, mens ruten på en mil - 1,6 kilometer - koster 75 kroner i tilmeldingsgebyr. Dertil kommer et administrationsgebyr.

For pengene får man en chip, der måler ens tid, væske og forplejning i målområdet samt en medalje. Er man hurtig og melder sig til inden den 27. november, får man en T-shirt.

Hos Dansk Atletik Forbund, der er medarrangør af løbet, lyder forklaringen således:

» Det koster penge at deltage i Royal Run. Når man tilmelder sig løbet, tilmelder man sig en kæmpe folkefest, hvor der vil være masser af underholdning undervejs,« siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund.

»Etableringen af rammerne for en fest af denne størrelse er ressourcekrævende, og dertil kommer jo også, at man som deltager får en specialdesignet T-shirt med i prisen. Vi er topfokuseret på at levere en rigtig god dag, hvor man kan deltage og fejre Kronprinsens runde fødselsdag med Royal Run sammen med familie, venner eller kolleger,« siger han.

Da kronprinsen i maj annoncerede løbet, understregede han, at det var et løb, som alle danskere er inviterede til.

»Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb,« sagde kronprinsen i en pressemeddelelse.

»Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtig mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer.«

Fødselsdagsløbet bliver afholdt i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Bag løbet Royal Run står Dansk Atletik Forbund og Bevæg dig for livet, der er et fælles vision-samarbejde mellem DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden.

/ritzau/