Kronprinsen til triathlon søndag: Jeg vil under fem timer

Kronprins Frederik deltager i Deloitte Øresund Triathlon søndag den 22. juni 2014. Her ses han undervejs i løbet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kronprins Frederik blev kendt som 'The Action Prince' verden over, da han som den første kongelige nogensinde gennemførte triathlon-sportens kongedisciplin, en ironman, i august sidste år.

Søndag skal han i løbeskoene igen. Da gælder det dog en 'hyggetur' i forhold til sidste år - en halv ironman.

Og prinsen er klar, fortæller han til Albertslund Løb og Triathlon, ALOT, der lørdag mødte prinsen ved check-in-området ved Charlottenlund Fort, hvor Deloitte Øresund Triathlon løber af stablen søndag.

- Jeg vil gerne krybe den under fem (timer, red.), siger Kronprinsen og indrømmer, at han har 'smugtrænet'.

- Ja, man skal jo holde sig oppe. Man kan jo ikke bare køre på moral og godt vejr og vinden i ryggen og solen i hovedet.

- Det bliver godt. Jeg glæder mig. Nu har jeg prøvet de to distancer - denne her og ironman'en - før, så nu må vi se, hvordan dagsformen er, og om det mentale kan bruges på en anden måde end sidste år. Jeg føler mig rede, siger han og gentager, at han glæder sig.

Intervieweren fortæller, at han bemærkede Kronprinsen ved målstregen sidste år. Da var kronprins Frederik mødt op som tilskuer.

- Jamen jeg synes, det er godt at supporte folk, der gør det her. I er alle vindere i min verden. Drenge som piger.  Det må jeg sige. Jeg synes, det er så flot, lyder det fra en afslappet og sportsklædt kronprins.

Deloitte Øresund Triathlon er 1900 meter svømning, 90 km cykling og 21.1 km løb (en halv marathon, red.).

Kronprinsen med tilnavnet Pingo kaster sig i bølgerne ved Charlottenlund Fort nord for København, hvor startskuddet lyder allerede kl. 6.30 for de første.

Den danske tronfølger gennemførte sidste års ironman i tiden 10.45.32 og blev nummer 650 ud af 2.600 deltagere.