Kronprinsen talte usandt om brotur

Kronprinsen talte usandt om sin færd over Storebæltsbroen, da han lørdag ankom til gallashowet Sport 2014 i Herning.

Flere vidner så angiveligt Kronprins Frederik krydse den stormlukkede Storebæltsbro natten til søndag, mens 300 biler blev tilbageholdt på grund af kraftige vindstød. På billedet ses kronprinsen i 2011. (Foto: Jeppe Michael Jensen/SCANPIX DANMARK 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Kronprinsen har muligvis talt usandt om sin køretur over en lukket Storebæltsbro, da han lørdag ankom til DRs store gallashow i Herning.

Her spurgte Ugebladet Her&Nu kronprinsen om, hvordan han var kommet på tværs af broen på trods af stormen.

»Vi nåede det lige et minut i lukketid« lød svaret fra Kronprinsen til Her&Nu, da han klokken 17.15 ankom til Messecenter Herning.

Men den forklaring står i kontrast til de oplevelser, personalet ved Storebæltsbroen havde. Ifølge direktør hos Sund og Bælt, Leo Larsen, krydsede kronprinsen nemlig broen på vej over til Herning på et tidspunkt, hvor broen allerede var blevet lukket af. Han siger samtidig, at Krone Syv krydsede broen uden tilladelse.

»Kronprinsens bil fik lov til at køre gennem betalingsanlægget, så han kommer til at holde nogle meter foran de andre. Da han er lukket ind gennem bommen, kører han hele vejen over broen uden at der er givet tilladelse til det,« siger Leo Larsen til bt.dk.

Politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, bekræfter, at Kronprinsen kørte over uden tilladelse.

Anden gang Kronprins Frederik kørte ud på Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag. Mere end en time inden den åbnede for trafik.

»Der må være nogen, der har åbnet bommen for ham. Jeg tør ikke sige præcis, hvem det er, men jeg kan kun forestille mig, at det er sket med tilladelse fra en eller anden politimyndighed,« siger Leo Larsen.

Kronprinsen har nu beklaget optrinnet og kalder det for en forkert beslutning at tage imod muligheden for at krydse den lukkede bro.