Kronprinsen inviterer alle danskere til royal løbefest

I en video inviterer Kronprins Frederik til royalt løb i anledning af sin 50-års-fødselsdag næste år.

Foto: WOLFGANG RATTAY

Fredag fylder kronprins Frederik 49 år, men allerede nu har han inviteret alle danskerne med til sin 50 års fødselsdag. I anledning af den runde fødselsdag afholder Kongehuset nemlig et løb med titlen »Royal Run,« annoncerer Kongehuset i en video.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg fylder 50 år i 2018, og jeg kunne godt tænke mig at dele den dag med så mange som muligt i hele Danmark og i og med, at jeg er rigtig glad for fysisk udfoldelse, bevægelse og løb, fandt jeg frem til - med en masse gode arrangører og andre gode folk fra sportsverdenen - at lave et løb, der rækker længst ud til folk,« siger kronprins Frederik til TV2.

Løbefesten foregår hele dagen i Danmarks fem største byer – Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Her kan man vælge at løbe enten 1,6 km (den såkaldte 'Royal Run', red.), de klassiske 10 kilometer eller den legendariske »One mile«  (1,609 kilometer).

Det første løb starter tidlig formiddag i Aalborg, dernæst kommer Aarhus, Esbjerg, Odense og til sidst København, og kronprins Frederik løber med i alle byer.

Løbefesten bliver skudt i gang d. 21. maj 2018, og tilmeldingen til »Royal Run« åbner d. 26. oktober.