Kronprinsen fylder næsten rundt og hyldes på Facebook

Kronprinsen fylder 49 år i dag. Vi tager et kig på, hvordan Frederik bliver hyldet anno 2017 - på sociale medier naturligvis.

Foto: WOLFGANG RATTAY. Kronprinsen fylder i dag 49 år. Vi tager et kig på, hvordan Frederik bliver hyldet anno 2017, på sociale medier naturligvis.
Læs mere
Fold sammen

Prinsen, hele landet er på fornavn med, flyder i dag 49 år. Det har Kongehuset valgt at markere ved at dele følgende billede på Facebook og Instagram.

Der fremgår ikke, hvordan Kronprinsen skal fejre den store dag, men følgerne af Kongehusets Facebookside hylder hans kongelige højhed på følgende vis:

Hans Kongelige Højhed

Pingo eller Frederik André Henrik Christian, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, Prins til Danmark, greve af Monpezat, blev i 2004 gift med Mary Elizabeth Donaldson, og sammen har de tre børn. Til dalig bor Kronprinsparret i Kancellihuset på Fredensborg Slot i Fredensborgog i Frederik VIIIs Palæ på Amalienborg i København.

Nyhedsbureaet Ritzau har bragt følgende overblik over Kronprinsens liv:

Kronprins Frederik gik som barn på Krebs' Skole, men blev også undervist hjemme på Amalienborg under noget af sin skolegang.

Efter et kostskoleophold i Frankrig blev han student fra Øregaard Gymnasium i 1986.

I 1995 fik han en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet og læste ved det anerkendte amerikanske Harvard University som en del af studierne.

Kronprinsen har gjort karriere ved den danske FN-mission i New York og som ambassadesekretær ved den danske ambassade i Paris.

Ekspeditionen Sirius 2000 fire måneder lange tur i Grønland havde Kronprinsen som deltager, og han har gjort karriere i forsvaret.

Her startede han som rekrut ved Den Kongelige Livgarde i 1986 og har i dag rang af kontreadmiral i Søværnet og generalmajor i Hæren og Flyvevåbnet.

Også sport fylder meget for Kronprinsen, der i 2009 blev medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

I år 2000 fik interessen for sport afgørende betydning for ham. Under de olympiske lege i den australske storby Sydney i sommeren efter årtusindskiftet fandt Kronprinsen sit livs kærlighed - og resten er, som de siger, historie.