Kronprinsen: ”Fold jeres ideer ud for os”

Kronprins Frederik har åbnet en klimacamp, hvor deltagerne skal komme med konkrete ideer til at imødegå klimaforandringerne.

Foto: Jakob Dall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foran 500 begejstrede unge fra hele verden åbnede kronprins Frederik lørdag aften klimacampen Bright Green Youth i Sønderborg. Frem til tirsdag skal de unge fra 39 lande nu arbejde med konkrete ideer til at imødegå klimaforandringerne.

Kronprinsens åbning sker samtidig med at en række politikere kritiserer kongehuset for ikke at være nok miljøbevidste.

”Jeg håber, at I – drenge og piger – vil udnytte denne mulighed for at tænke højt, udfolde jeres ideer og fortælle os, hvordan vi skal tackle klimaudfordringerne.”

Det var kronprins Frederiks budskab til de 500 unge deltagere fra hele verden, da han lørdag aften åbnede klimacampen Bright Green Youth i Sønderborg. Her skal de unge fra 39 lande frem til tirsdag aften arbejde på konkrete ideer til at imødegå klimaudfordringerne.

”Vi behøver ikke stå på tærsklen til en mørk tidsalder. Jeres generation har arvet denne verden, og I har tiden og muligheden for at gøre en forskel sammen. Derfor er det vigtigt at så mange byer og lande er repræsenteret på Bright Green Youth for at finde fælles løsninger på fremtidens udfordringer,” tilføjede kronprinsen.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) var også blandt deltagerne i åbningen.

”Ofte lytter politikerne kun til videnskaben, men det er vigtigt også at lytte til de unge. De kan lige så vel have svaret på klimaets udfordringer,” sagde Ulla Tørnæs fra scenen under åbningsfesten.

”Vi vil gerne vide, hvad I mener. Bright Green Youth er en fremragende mulighed for at skabe noget anderledes,” tilføjede Bertel Haarder.

Bright Green Youth, der er et non-profit projekt skabt af Danfoss Universe, Mellemfolkeligt Samvirke og ProjectZero, fortsætter indtil på tirsdag, hvor de bedste ideer kåres ved en stor afslutningsfest i Danfoss Universe.