Kronprinsen deltager ved mindehøjtidelighed

Kronprins Frederik har meldt sin ankomst til mandagens mindehøjtidelighed for ofrene for terrorangrebene i København.

De mere end 18.000 personer, der har meldt deres ankomst til mandag aftens mindehøjtidelighed for de to dræbte under weekendens terrorangreb i København, får følgeskab af kronprins Frederik.

Kongehuset oplyser, at kronprinsen vil være med til at minde de to dræbte fra weekendens skyderier, 55-årige Finn Nørgaard og 37-årige Dan Uzan.

Mindehøjtideligheden vil finde sted klokken 20.00 på Gunnar Nu Hansen Plads, der ligger få hundrede meter fra kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor det første terrorangreb fandt sted lørdag eftermiddag.

Arrangementet var tidligere sat til at foregå ved Krudttønden, men det er blevet flyttet på grund det massive fremmøde, der ventes at finde sted.

Ved arrangementet vil der blandt andet være taler ved statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), formand for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen, Frankrigs ambassadør, François Zimeray, og Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Ifølge bt.dk har prins Henrik valgt at mellemlande i Paris på vej til Danmark, hvor han vil besøge den danske ambassade i den franske hovedstad, hvor hundredvis af franskmænd har lagt blomster i sympati med de danske ofre.

Kronprins Frederik møder alene op mandag aften på Østerbro, da kronprinsesse Mary er rejst til Etiopien sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

De to dræbte bliver også mindet ved flere andre ceremonier over hele Danmark - blandt andet i Odense, Aalborg og Aarhus.