Kronprinsen cykler for bedre sundhed

Heldigvis for Kronprinsen var temperaturen i den amerikanske hovedstad faldet fra de over 30 grader, der har været de seneste dage, da han i går morges cyklede ned ad den berømte Pennsylvania Avenue.

Kronprins Frederik førte feltet op ad Pennsylvania Avenue sammen med den republikanske kongresmand Tom Petri fra Wisconsin. I baggrunden Capitol. Fold sammen
Læs mere

WASHINGTON: Det budskab, som kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har promoveret under besøget i Washington, har været bedre sundhed og bedre miljø. Cykelturen mandag - i selskab med blandt andre kongresmedlemmer og amerikanske idrætsfolk - kombinerede de to.

Under et stop på Freedom Plaza - ikke langt fra Det Hvide Hus og med Kongressen flot i baggrunden - forklarede Kronprinsen, hvorfor sund levevis er så afgørende:

»Det er utroligt vigtigt, at alle rører sig hver dag. Vi har selv allerede tidligt lært vores børn (Christian på fire år, Isabella på tre år, red.) at balancere på cykler uden støttehjul. Jo tidligere børn kommer i gang, desto bedre,« lød opfordringen fra Kronprinsen.

For en dansker, der er vant til at se tusindvis af cykler dominere enhver by, virker amerikanske byer næsten cykeltomme. De manglende cykler betyder både, at børnene (og de voksne) ingen motion får, hvilket er en primær årsag til fedmeepidemien, og at USA også her bruger så meget mere energi end danskerne på at blive fragtet rundt i biler.

Mandag deltog kronprinsesse Mary i en stor FN-konference i Washington, hvor bekæmpelse af mødredødelighed ved fødsler var i centrum.