Kronprins Frederik overrækker den gule trøje til vinderen af første etape

Kronprinsen skal deltage i flere begivenheder, når Tour de France starter i Danmark.

Når Tour de France starter i Danmark bliver det med royal deltagelse. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 1. juli starter Tour de France i Danmark med tre etaper, som bringer det verdensberømte løb på tværs af landet.

Og det bliver kronprins Frederik, der skal overrække den gule trøje til vinderen af første etape af årets Tour de France, der starter med en 13 kilometer lang enkeltstart i København.

Det oplyser Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 i en pressemeddelelse.

»Kronprinsen har løbende været engageret i den danske Grand Départ. Således deltog han og afholdt tale ved offentliggørelsen af den danske tourstart i februar 2019 på Københavns Rådhus. Og i oktober 2021 deltog Kronprinsen ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris, hvor han holdt tale om danskernes cykelglæde,« lyder det i meddelelsen.

Overrækkelsen af den gule trøje er langt fra kronprinsens eneste deltagelse under de tre etaper, der kører fra 1. til 3. juli.

Først optræder Kronprinsen i Tivoli, hvor han overværer en holdpræsentation 29. juni, og dagen efter er han med til en gallamiddag på Københavns Rådhus.

Ud over at overrække trøjen kommer han også til at sætte det folkelige cykelløb i gang. Og så vil Kronprinsen være til stede ved målgang i Sønderborg.