Kronprins Frederik: Far er i de bedste hænder

Den danske kronprins udtaler sig for første gang om sin fars indlæggelse i et interview med Ekstra Bladet.

Kronprins Frederik og prins Henrik (til højre) hilser på hinanden ved Peter Zobels bisættelse i Sankt Pauls Kirke i København fredag den 8. september 2017. Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet. Det skrev kongehuset i en pressemeddelelse søndag den 28. januar 2018. Scanpix/Mads Claus Rasmussen Fold sammen
Læs mere

I søndags kom det frem, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, men hvad han fejler, har kongehuset endnu ikke meldt ud.

Hans ældste søn, kronprins Frederik, er dog ikke i tvivl om, at der bliver taget sig godt af hans far.

»Han er i de bedste hænder, og jeg har besøgt ham,« siger kronprinsen til Ekstra Bladet.

»Det er bare om at prøve at få ham godt på fode igen,« siger han ifølge avisen.

I meddelelsen fra kongehuset lød det, at prinsen først var blevet indlagt i Egypten. Han havde været i Sharm El Sheik, hvor han i mange år har kendt hotelejer Anan el Galaly, siden den 4. januar.

»Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet,« lød det således.

Den seneste indlæggelse kommer efter en række sygdomsforløb gennem det seneste år. I efteråret sidste år meldte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens.

Ifølge Ekstra Bladet oplyser kongehusets kommunikationsafdeling, at prins Henrik stadig er indlagt på Rigshospitalet.

/ritzau/