Kronprins Frederik deltager i ceremoni for kong Abdullah

Den afdøde saudiarabiske kong Abdullah bliver mindet i en kondolence-ceremoni lørdag, hvor kronprins Frederik vil deltage, oplyser det danske kongehus.

Kronprins Frederik under håndbold-VM i Qatar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når der lørdag bliver holdt en kondolence-ceremoni for Saudi-Arabiens afdøde kong Abdullah, bliver det med royalt dansk fremmøde.

Kronprins Frederik tager nemlig turen til Saudi-Arabien og deltager i ceremonien sammen med statsledere og royale fra andre lande, bekræfter Kongehuset over for Berlingske Nyhedsbureau fredag.

Ceremonien for Abdullah finder sted dagen efter selve begravelsen, hvor kongen ifølge nyhedsbureauet Reuters blev lagt i jorden uden den store ceremoni og i en grav med hverken navn eller mærke på en gravplads i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh.

Forud for begravelsen blev der afholdt en eftermiddagsbøn, hvor en række muslimske ledere, saudiarabiske prinser, gejstlige og rige arabiske forretningsmænd deltog. Imens blev den afdøde kong Abdullah transporteret til moskeen og blev båret gennem menneskemængden og frem til gravpladsen liggende på et enkelt tæppe på en båre, skriver Reuters.

Kong Abdullah efterfølges af sin egen halvbror kronprins Salman. Han blev indsat på tronen i det dybt konservative og olierige land allerede fredag aften.