Kritik af rigspolitichefs afgang

Torsten Hesselbjerg var bedre end sit rygte – og så har han siddet i den vanskeligste periode i dansk politi, lyder det fra Politiforbundet, der kalder Hesselbergs afgang for elendig timing.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Politiforbund er kritisk over rigspolitichef Torsten Hesselbjergs afgang. Især timingen ærgrer forbundets formand, Peter Ibsen, som er overbevist om, at rigspolitichefen blev presset til at gå efter månedlang kritik af den historiske politireform.

Men forbundet troede egentlig, at rigspolitichefen havde reddet stormen af. »Jeg er dybt overrasket over det her. Nu har Justitsministeriet klandret alle vi andre for at kaste grus i maskineriet, når vi har udtalt os kritisk om reformens problemer. Nu har der faktisk været lidt ro om reformen i et par uger efter finanslovsforhandlingerne, og alligevel sker det her. Timingen er lousy,« siger Peter Ibsen.

Formanden er udmærket klar over, at Hesselbjerg langtfra er en populær leder blandt mange af hans medlemmer.

Men Torsten Hesselbjerg er langt bedre end sit rygte.

»Jeg har altid haft et godt forhold til ham og et fint samarbejde. Han er bedre end sit rygte. Ikke bare er han en dygtig jurist – han er også optændt af et ægte ønske om at få tingene til at køre bedst muligt. Men det er jo ikke hverken min medlemskreds eller offentlighedens indtryk. Og jeg må jo også erkende, at han engang imellem vælter rundt som en elefant i en glasbutik, ligesom ingen kan beskylde ham for at have kommunikationsevner i top,« siger Peter Ibsen.

For mange problemer
Han mener, at Torsten Hesselbjergs fald også kan forklares ved, at rigspolitichefen var for længe om at se politireformens reelle problemer i øjnene.

»Lidt for længe løb han med armene over hovedet i triumf sammen med den øvrige ledelse, mens både danskerne og de menige betjente slet ikke kunne undgå at se nogle reelle, uløste problemer i dansk politi. Men manden er på vej ud – han skal ikke drejet min hæl rundt i øjet i den her situation.«

For et år siden forlod også den svenske rigspolitichef sin stilling – også efter en storstilet politireform.

»Torsten Hesselbjerg har siddet i den vanskeligste periode overhovedet i dansk politi,« siger Peter Ibsen.