Kritik af politiets ammunition

Den danske politiammunition kritiseres fra flere sider. Den er ustabil, skifter retning og kan bringe uskyldige menneskers liv i fare.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske politiammunition - Action 3 - kritiseres nu for at være ustabil og for at bringe uskyldige menneskers liv i fare, fordi den rikochetterer - altså skifter retning, oplyser 21 Søndag på Danmarks Radio.

21 Søndag har fået foretaget ballistiske undersøgelser af Action 3 ammunitionen, der bekræfter, at kuglerne ikke stopper, når de rammer deres mål, men tværtimod forsætter lige igennem. Dermed kan den være til livsfare for uskyldige mennesker, som måtte stå i nærheden. Samtidig kritiserer vores nabolande, at Danmark benytter sig af en ammunitionstype, der i store dele af Europa bliver betragtet som forældet.

Hos fabrikanten RUAG, der har leveret de danske kugler, undrer man sig også over, at Danmark holder fast i Action 3 ammunitionen, fordi man forlængst har udviklet en mere moderne ammunitionstype.

Dansk politi har siden de indførte Action 3 ammunitionen i 1990'erne i alt indkøbt 3,2 millioner kugler. En højtstående person i Rigspolitiet siger til 21 Søndag, at der er blevet købt så store mængder Action 3-ammunition, at det vil være for dyrt at kassere den forældede kugle nu.

/ritzau/