Kritik af flagråd undrer borgmester

Det kommer bag på radikale Anna Mee Allerslev, at Dansk Zionistforbund nu kommer med kritik af Københavns Kommunes råd om flagning under en festival.

Anna Mee Allerslev, integrations- og beskæftigelsesborgmester (R), er skuffet over Lars Aslan Rasmussens kritik af mangfoldighedsfestivalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Københavns Rådhus undrer det beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), at Dansk Zionistforbund i København føler sig stødt over en opfordring om at lade være at vaje det israelske flag over mangfoldighedsfestivalen »Smag Verden« på Nørrebro i september:

- Jeg vil gerne beklage over for foreningen, at de ikke har været tilfredse. Det undrer mig bare, for efter festivalen modtog vi en uopfordret mail fra Dansk Zionistforbund, hvor de udtrykte glæde over samarbejdet. Men det er klart, at hvis de har en anden holdning nu, så tager jeg den til efterretning, og derfor vil jeg snarest invitere foreningen ind til en kop kaffe, hvor jeg vil høre nærmere. For ingen skal føle sig ekskluderet af en festival, der skal inkludere.

Baggrunden for opfordringen var ifølge TaskForce Inklusion, der stod for samarbejdet mellem de deltagende grupper, at Københavns Kommune frygtede, at det kunne komme til sammenstød mellem den jødiske forening og muslimske og venstreradikale grupperinger.

Integrationsborgmesteren forklarer, at hun blev rådet til at udelukke Dansk Zionistforbund fra deltagelse i festivalen. Hun vil ikke gå nærmere ind i, hvilken ekspertise, der kom med rådet, eller konkret hvilken konflikt, man forudså ville opstå, hvis det israelske flag blev vist, men:

- Eksperter var dybt bekymret for situationen. De var bange for, at sikkerheden ikke var tilstrækkelig.

Derfor blev 20 ekstra betjente sat ind for at sørge for ekstra sikkerhed på den årligt tilbagevendende festival, der har mad fra hele verden i fokus og foregår i Rantzausgade på Indre Nørrebro i september, for:

- Medarbejderne fastholdt, at Dansk Zionistforbund skulle have lov at deltage. For det giver jo slet ikke mening at afholde en mangfoldighedsfestival, hvor ikke alle grupper er velkomne.

Lars Aslan Rasmussen, socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, kalder kommunens opfordring til at pakke flagene væk til et arrangement, der skal hylde forskellighed, for »fuldstændig diskriminerende«, men det skuffer den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester:

- Jeg er meget skuffet over, at Lars Aslan ikke kigger på, hvad vi har gjort for at sikre borgernes sikkerhed, før han kommer med kritik af medarbejderne. Vi afholdt festivalen for alle, trods råd om at udelukke nogle, og satte i stedet ekstra sikkerhed ind.

Lars Aslans fokus på diskrimination undrer også:

- Jeg vil egentlig meget gerne have en forklaring på, at Lars Aslan Rasmussen ikke mener, at borgernes sikkerhed skal have højeste prioritet. Borgernes sikkerhed er det vigtigste, og det burde Socialdemokratiet, rådhusets største parti, også anerkende. Politikere skal passe på ikke at køre plat på sager som det her, siger hun og tilføjer:

- Dansk Zionistforbund efterkom i øvrigt ikke vores råd - og jeg understreger, at det var et råd, ikke et forbud - og det var de i deres gode ret til.

Anna Mee Allerslev er dog med på at lære af i år:

- Næste år vil vi selvfølgelig - kloge af skade - se på, om retningslinjerne skal formuleres mere klart. For vi har aldrig haft til hensigt at støde eller såre nogen med venligt mente råd. Der er store internationale følelser på spil, og dem skal vi ikke have i kog i København. Men jeg vil igen understrege, at alt er gjort i den bedste mening.