Kristne asylsøgere beder om flytning efter vold og chikane

På et dansk asylcenter er 14 kristne asylansøgere med egne ord blevet udsat for vold, trusler og chikane på grund af deres tro. De beder nu Røde Kors om at blive flyttet til et andet center.

I sidste uge bad 14 kristne asylansøgere om at blive flyttet fra Center Avnstrup. De er bange for at bo på asylcentret, fordi flere er blevet udsat for vold, trusler eller chikane, skriver Jyllands-Posten.

Udover vold oplever de at blive spyttet på, hvis de laver mad med svinekød i fælleskøkkenet, og om natten sparker folk på deres døre og råber »beskidte vantro«.

Under sidste uges møde mellem de 14 asylansøgere og Røde Kors deltog også sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen fra Apostelkirken i København. Han siger, at han bliver kontaktet af stadig flere kristne asylsøgere, der føler sig forfulgt i de danske centre.

»Det er en skræmmende udvikling. Det er på grund af deres tilknytning til kirken og kristendommen, at de bliver udsat for vold og grove chikanerier. Vi kan konstatere, at de stridigheder af religiøs og kulturel karakter, der eksisterer i den tredje verden, i et eller andet omfang er blevet importeret til Danmark og nu dukker op som episoder i vore asylcentre,« siger præsten til Jyllands-Posten.

De 14 personer fra Center Avnstrup har bedt Røde Kors om at blive flyttet til et andet center. Det er ikke sket, men Røde Kors forsikrer over for Jyllands-Posten, at man tager sagen meget alvorligt og har bedt personalet være ekstra opmærksomme.

Hvis det ikke løser problemet, kan en rokering komme på tale.

Røde Kors oplyser, at det ifølge centerledernes opfattelse ikke er et udbredt problem, at kristne asylansøgere trues eller chikaneres.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har på baggrund af en tidligere undersøgelse fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond i et samråd i Folketingets Udlændingeudvalg slået fast, at hun vil have Udlændingestyrelsen til at indskærpe, at det er et lokalt ansvar at tingene foregår, som de skal.