Kristendemokraterne: »Vi er ikke et religiøst parti eller en religiøs institution«

Kristendemokraternes nye ansigt, den unge Isabella Arendt Laursen, taler om bl.a. abort i Berlingskes valgpodcast »90 mandater«.

Isabella Arendt giver hånd til Kristian Thulesen Dahl efter partileder debat hos TV2 på Hovedbanegården i København tirsdag. I midten er det Uffe Elbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Hun kom, hun så, og hun sejrede sig om ikke til en plads i Folketinget, så til en plads i mediernes og seernes hjerter som vikaren i den røde kjole.

Kristendemokraternes (KD) næstformand og børne- og familieordfører, 26-årige Isabella Arendt Laursen, måtte tirsdag aften vikarere for partiformand, Stig Grenov, i en partilederdebat på TV2. Hvilket hun ifølge kommentariatet klarede mere end godt.

Og nu er hun fredag eftermiddag også i Berlingskes politiske podcast, »90 mandater«.

En podcast, der på alle hverdage bringer analyser af og nyheder om valget.

Som så mange gange før med KD er abort et uundgåeligt emne.

Partiet, som engang var kendt som Kristeligt Folkeparti, blev så at sige født ud af kampen mod fri abort tilbage i 1970.

Men et forbud mod abort er ikke længere et krav.

Isabella Arendt Laursen erklærer sig dog, som sit parti, som modstander af abort. Men hun anfører, at den politiske kamp nu går på at nedbringe antallet af aborter.

»For os handler det om at få noget mere oplysning ind i samfundsdebatten, så vi kan tale om abort på en måde, som hverken er farlig eller tabubelagt,« siger hun i »90 mandater«:

»Det skal gennemføres på et sundhedsfagligt grundlag. Vi er ikke et religiøst parti eller en religiøs institution og kommer ikke til at indføre kristendommen ved lov. Så absolut ikke. Men vi har nogle værdier, vi bygger på, som handler om at se det enkelte menneske med tillid og respekt.«

Ifølge hende er der i dag »bare rigtig mange kvinder, som fortryder, og som ikke føler, at de har haft en fyldestgørende rådgivning«, når det kommer til spørgsmålet om abort.

»Det er stadig en modstand, men for mig er det en realistisk modstand,« siger hun om KD, der ifølge hende er et borgerligt parti:

»Det er ikke for at gå væk fra vores værdier. Vores værdier er i virkeligheden de samme, men vi er også vokset de sidste 40 år og er netop KD anno 2019.«