Krisen kradser ikke i konfirmationen

Selv om krisen står og ånder os i nakken, vælger mange familier at spendere mange penge på barnets konfirmation. Limousiner og kæmpe kjoler præger dagen.

Forældre bruger for mange penge på deres børns konfirmation, mener præst. - Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kæmpemæssige kjoler. Enorme fester. Limousinekørsel.

Konfirmationsfesten går ikke stille for, selv om den økonomiske krise hersker.

- Vi ser, at mange konfirmander og dens familie bruger adskillige penge på at få skabt en perfekt og uforglemmelig konfirmation. Mange ønsker at vende den økonomiske krise ryggen ved at fokusere på familieværdier, som man kan dyrke til konfirmationen, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.

Din mening: Hvordan fejrer du dit barns konfirmation?

Dansk Limousine Center mærker tydeligt konfirmandernes ønske om at gøre dagen til noget ekstravagant.

- Sidste år havde vi ikke én henvendelse fra konfirmander. Allerede nu har vi fået 40 henvendelser fra unge, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af deres store dag. Den mest populære limousine hos os er Hummer'en, der koster 3000 kroner at leje i timen, siger Gudrun Møller fra Dansk Limousine Center.

2-3000 for en kjole

Også konfirmationernes tøjforbrug stiger. Det er brudekjolebutikken Panayotis et lysende eksempel på. I 2006 begyndte de at lave deres første kollektion af elegante konfirmationskjoler, da de øjnede et stort marked.

- Vi mærker en klar stigning i salget af vores kjoler - og på gennemsnitsprisen. Førhen kostede en kjole cirka 1500 kroner, men nu betaler de fleste 2500-3000 for en kjole, siger direktør for Panayotis Michael Panayotis.

Sognepræst i Frederiksborg Slotskirke Karen Møldrup Rasmussen har hver uge kommende konfirmander til konfirmationsforberedelse. Her lægger hun ører til deres snak om den efterfølgende store fest.

- Jeg hører tit om, hvor store fester de skal holde og hvor dyrt deres tøj skal være. Der er jo rigtig mange, der taler om at invitere 60 mennesker ud til en flot tre retters menu, og det er jo lidt pudsigt midt i en krisetid, siger Karen Møldrup Rasmussen.

/ritzau/