Krisemøde på folkeskole: 75 procent af lærerne har sagt op

ARKIVFOTO. En skole på Nordsjælland har mistet tre fjerdedele af sine lærerstab i løbet af 13 måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

En ulykke kommer sjældent alene, plejer man at sige. På Vangeboskolen i Nordsjælland gælder det åbenbart også opsigelser.

27 lærere ud af Vangeboskolens lærerstab på cirka 36 har nemlig sagt op i løbet af de sidste 13 måneder. Det viser en opgørelse, som folkeskolen.dk har fået, og som i øvrigt viser, at skolen i 2012 og 2013 kun mistede i alt syv lærere.

»En så stor afgang er bekymrende. Allerede i sommers havde mange lærere sagt op på Vangeboskolen, og det er bekymrende, at det bliver ved«, siger Marianne Toftgaard, der er formand for den lokale lærerkreds, til netmediet.

Inden sommerferien 2014 sagde halvdelen af skolens lærerstab op. På det tidspunkt var skolen ikke kun i gang med at gøre klar til den nye skolereforms indtræden, mens også såkaldt aldersintegreret undervisning, hvor børn på tværs af alder og klassetrin har undervisning sammen.

Og det, erkender skolens leder Jesper Wass Hansen nu, har måske været for meget at håndtere.

»Jeg vil ikke bruge ordet 'fortryde', men når jeg ser tilbage, er der ingen tvivl om, at vi ville mange ting på én gang. Jeg konstaterer, at det kunne være en del af forklaringen,« siger Jesper Wass Hansen til folkeskolen.dk.

Mandag afsluttes undervisningen klokken 12, hvor den resterende lærerstab skal til krisemøde med Vangeboskolens ledelse.

»På mødet skal vi tale om: Hvad er det, der sker her på skolen? - fordi de, der er her, bliver utrygge, når så mange holder op. Vi har vores analyse, men vi vil også høre vores medarbejdere: Hvad skal gøre Vangeboskolen til en god arbejdsplads? Dér står vi helt åbne«, siger Jesper Wass Hansen.