Krise i DR: Ledelsen vil tvinge medarbejdere til provinsen

En række af DRs medarbejdere får valget om at flytte landsdel eller at tage imod en fyreseddel.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det er ikke kun i regeringen, at ønsket om udflytning af arbejdspladser fylder. DR har nu også besluttet, at man vil flytte en del af arbejdspladserne fra hovedstaden ud i landet, skriver Journalisten.

Ifølge fagbladet har DR's ledelse netop varslet en ny plan for medarbejderne, der betyder, at man flytter en række stillinger til Aarhus og Aalborg. Flytter medarbejderne ikke med, kan de blive opsagt, lyder det ifølge Journalistens oplysninger.

DR's digitale redaktør Lars Brøndum bekræfter på Twitter, at hele DR Sporten og DR Vejret rykker til Aarhus.

Også magasinerne ’Kontant’ og ’Madmagasinet’ måå pakke flyttekasserne og rykke til Aarhus.

Ifølge Lars Brøndum flytter DR Videnskab og DR Undervisning til Aalborg.

BT erfarer, at forløbet bag de store omvæltninger i DR har været tophemmeligt. Kun direktionen og bestyrelsen har været involveret. Netop nu informerer nyhedsdirektør Ulrik Haagerup DR Sporten om flytteplanerne, som bestemt ikke falder i god jord blandt medarbejderne.

»Det er jo for sindssygt! Det er der intet rationale i. hvorfor skal DR splittes og ødelægges mest muligt?,« lyder det oprørt fra Dines Boertmann, der er journalist på DR Udland og tidligere tillidsmand.

»Det er et knæfald for den destruktive politiske dagsorden, der er på Christiansborg,« tilføjer han til BT.

Ifølge fagbladet Journalisten har DR tvunget armen om på ryggen af de medarbejdere, som er berørt af flytningen: Enten flytter I med - ellers kan I betragte Jer som opsagt. Derfor får medarbejderne varsel svarende til opsigelsesvarsel.

'Bestyrelse og direktion har vedtaget en plan, som får betydning for en del af os. Jeg vil gerne invitere jer til en orientering om det konkrete indhold, og jeg håber I kan møde op trods det korte varsel,' stod der i en mail, som DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn sendte i morges, og som Journalisten har set.

BT har talt med en dybt chokeret medarbejder på DR Sporten, som kalder flytningen 'en massakre'. Den drastiske udmelding fra ledelsen kommer kort før en af de største sportssomre i lang tid med både OL i Rio de Janeiro, EM i Frankrig og Tour de France på programmet, og kilden på DR Sporten tøver ikke med at kalde flytningen 'demotiverende' for medarbejderne.

Journalist på DR Sporten, Joakim Frøsig, skriver på Twitter, at udflytningen først finder sted efter den store sportssommer.

DR oplyser, at DR Sporten får dog først base i Aarhus fra 1. februar 2018. Det samme gælder DR Vejret. De øvrige redaktioner flytter 1. januar 2017.

Formålet med flytningen skulle være at styrke DR's brand udenfor København. At DR skal være for hele Danmark.

»DR er til for hele befolkningen, og vi har i de seneste år styrket DRs tilstedeværelse uden for hovedstaden. Det har været en succes, og vi tror på, at vi kan gøre endnu mere. Jeg er glad for, at vi nu kan tage endnu et markant skridt for at sikre, at DR også i fremtiden er relevant for alle i Danmark,« siger DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen til DR.

Som et led i den store flytteplan vil DR Fiktion flytte fra det nuværende lejemål i TV-Byen i Søborg til DR Byen, oplyser tv-stationen.

På Twitter foregår der allerede en intens debat mellem flere overraskedde og chokerede DR-journalister.

 

 

 

 

 

Beslutningen ventes at påvirke medarbejdere i DR Nyheder, DR Danmark og DR Kultur. Ifølge branchesitet Mediawatch drejer det sig om redaktionerne Vejret, Sporten og Videnskab.

- Vejret og Sporten skal flytte til Aarhus, og Videnskab skal flytte til Aalborg, siger fællestillidsmand Anne Serlev fra DR til Mediawatch.

Foruden udflytningen er det ifølge Journalisten ledelsens plan at nedlægge enkelte stillinger. Omvendt oprettes nye stillinger i Aalborg - ud over de udflyttede job.