Kriminelle unge på skitur for en kvart million

Det er krænkende for retsfølelsen, at en sikret døgninstitution sender kriminelle unge på skiferie i Østrig, mener Dansk Folkeparti.

ARKIVFOTO: Det er krænkende for retsfølelsen, at en sikret døgninstitution sender kriminelle unge på skiferie i Østrig, mener Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIC EBENBICHLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

245.302 kroner. Det beløb har den sikrede døgninstitution Grenen i Region Midtjylland brugt på to skiture til Østrig i vinterferien i år og sidste år for i alt 24 kriminelle og kriminalitetstruede unge og et tilsvarende antal pædagoger. Det viser metroxpress’ aktindsigter.

Grenens to åbne afdelinger huser blandt andet nogle af de unge, der har begået den hårdeste form for kriminalitet, og derfor vækker det harme hos Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), at skattekroner går til skiture.

»Det er krænkende for retsfølelsen, at unge, der begår grov kriminalitet, bliver belønnet på den her måde. Der er sikkert mange unge, der gerne vil på gratis skiferie. Det kommer de ikke, men det gør de kriminelle. Det skal simpelthen stoppes,« siger han til metroxpress.

Peter Skaarup vil nu tage sagen op med justitsminister Mette Frederiksen (S). Han møder dog ikke opbakning hos Karina Lorentzen (SF), der er formand for Folketingets Retsudvalg.

»Hvis det er et led i at få de unge til at begå mindre kriminalitet, og der er en dybere mening med det, er det fint med mig, at man tager den slags redskaber i brug, når de er under 18 år. Det er noget andet, hvis de er over 18,« siger hun til metroxpress.

Ifølge psykolog Lars Emil Andersen, der er leder af blandt andet Grenen, burde politikerne afsætte endnu flere ressourcer til de kriminelle og kriminalitetstruede unge:

»Jeg mener, vi som samfund virkelig burde gå ind og investere i den meget hårde kerne af unge, som vi i dag ikke er lykkedes med at hjælpe.«

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen (S).

BNB