Kriminelle bruger Danske Spil til at hvidvaske sorte penge

Det statsejede Danske Spil bliver i stor omfang brugt af kriminelle til at hvidvaske sorte penge.

Kriminelle bruger i stort omfang det statsejede Danske Spil til at hvidvaske sorte penge, skriver Politiken.

Ifølge politiet finder efterforskere ofte masser af spillekuponer under ransagninger i store hash- og narkosager.

I den verserende sag om hashsalg fra Pusher Street, som er en af danmarkshistoriens største, har politiet fundet vinderkuponer fra Danske Spil for flere millioner kroner.

Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kaldet Bagmandspolitiet, bekræfter, at kriminelle placerer sportsvæddemål hos det statsejede selskab.

»Det er en metode, vi kender. En variant er for eksempel at spille på alle tre udfald af en kamp, hvor man uanset resultatet er sikker på at få omkring 90 procent af indskuddet tilbage og dermed kun har et lille tab,« siger vicestatsadvokat Per Fiig.

De kriminelle udnytter, at man i spillekiosker kan spille for op til 10.000 kroner om dagen anonymt. Når de vinder, kan de så bruge vinderkvitteringen som dokumentation for indkomsten.

En del af de ulovlige kontanter havner således i statskassen i form af afgifter, selskabsskat og udbetaling af overskud til staten som ejer.

Flere eksperter anbefaler, at man gør op med muligheden for at gamble anonymt hos forhandlerne - for eksempel ved at indføre et spilkort, som tipperne skal identificere sig med, før de placerer deres sportsvæddemål, skriver Politiken.