Kriminalforsorgen indrømmer alvorlige fejl forud for drab

En 35-årig mand, der nytårsnat formodes at have dræbt en 26-årig mand, var på udgang fra fængslet.

Kriminalforsorgen indrømmer alvorlige fejl i sagsbehandlingen vedrørende en indsat, som nu er sigtet for drab i Kolding nytårsnat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kriminalforsorgen indrømmer alvorlige fejl i sagsbehandlingen vedrørende en indsat, som nu er sigtet for drab i Kolding nytårsnat.

Det sker på baggrund af en intern redegørelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, som har undersøgt forløbet.

Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Manden afsonede en tidligere forbrydelse og var på bevilget udgang på det tidspunkt, hvor han af politiet formodes at have dræbt en 26-årig mand.

Mandens udgang blev ifølge direktoratet ikke vurderet »i overensstemmelse med gældende regler og praksis«, lyder.

Kriminalforsorgen er underlagt tavshedspligt i forhold til specifikke detaljer om sagen, men udtaler i pressemeddelelsen.

»Drabet i Kolding nytårsnat er en dybt ulykkelig sag, som politiet nu efterforsker. Kriminalforsorgen har som offentlig myndighed tavshedspligt, og vi kan derfor ikke udtale os yderligere om den konkrete sag.«

»Vi har efter en nærmere gennemgang af sagen konstateret, at der er begået alvorlige fejl i sagsbehandlingen, der vedrører den indsatte, som nu er sigtet for manddrab,« lyder det.

På baggrund af sagen iværksættes nu en række tiltag, der skal styrke sikkerheden. Blandt dem er tjeklister til sagsbehandling af blandt andet udgang, og så vil der blive taget stikprøver af den nu skærpede sagsbehandling.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om sagen får konsekvenser for de implicerede medarbejdere.

Den 35-årige er sigtet for nytårsmorgen i det centrale Kolding at have stukket en 26-årig mand i ryggen med en kniv flere gange. Manden afgik ved døden på Kolding Sygehus.

Den sigtede blev i efteråret idømt ubetinget fængsel i et år og otte måneder. Dommen skyldes, at han holdt en kvinde indespærret i syv en halv time og udsatte hende for vold og trusler.

/ritzau/