Krav om regler for fyrværkeri på genbrugspladser

En ammunitionsmajors advarsler om farligt fyrværkeri på genbrugspladserne får nu kommunerne til at kræve klare regler på området. Parterne mødes i januar.

Frygten for en fyrværkeriulykke på de kommunale genbrugspladser, får nu Kommunernes Landsforening (KL) til at samle landets fyrværkerieksperter og myndigheder i det nye år. Der skal skabes klarhed om reglerne for aflevering af fyrværkeri på genbrugspladserne.

- Lige nu er der mange forskellige myndigheder med retningslinjer, der støder mod hinanden. Kommunekemi vil kun modtage fyrværkeri, hvis det er nedsænket i vand, mens forsvaret mener, det skal være tørt. Det skal vi finde en praktisk løsning på, så borgerne kan komme af med deres ubrugte fyrværkeri, siger Anders Christiansen fra Teknologisk Institut i KL.

Initiativet til et møde kommer efter at major Poul Nedergaard, der er chef for hærens ammunitionsrydningstjeneste, torsdag advarede mod fyrværkeriulykker på genbrugspladserne, som han frygter kan nå samme niveau som den i Seest i 2004.

/ritzau/