Krarup undgår påtale

Rigsadvokaten har nu besluttet ikke at give Søren Krarup en påtale for sin støtte til Trykkefrihedsselskabets formand.

Søren Krarup undgår påtale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkepartis Søren Krarup undgår at få en påtale for sin støtte til formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaards udtalelser om,"at piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre og deres far." 

Det har Rigsadvokaten besluttet. Begrundelsen er, "at der ikke foreligger fuldt tilstrækkeligt bevis for, at Søren Krarup har overtrådt straffelovens paragraf 266 b.".

(Den paragraf, hvor en person offentlig fremsætter en udtalelse, så en person trues, hånes eller nedværdiges på grund af race, hudfarve eller anden etnisk oprindelse.)

"Intet kunne være mere korrrekt", sagde Krarup om Hedegaards udtalelse i Berlingske Tidende sidste år. Hedegaard mente desuden, "de ikke er mennesker. Deres funktion er som en livmoder - de bærer krigernes afkom og skaber nye krigere..."

Klage til Justitsministeriet

Det er Dokumentations- og Rådgivningscentret for racediskrimination, der sidste år klagede over Sørens Krarups støtte til Lars Hedegaard.

Centrets leder Niels-Erik Hansen er uforstående overfor Rigsadvokatens beslutning og vil nu klage  over beslutningen til Justitsministeriet.

- Det er et mønster fra Søren Krarups side, og han bliver ved og ved med at fremsætte og støtte den slags udtalelser, som er regulære verbale overgreb. Det må få en ende. Vi har en tiltro til, at domstolene vil afprøve balancen mellem ytringsfrihed og hensynet til mennesker med anden etnisk herkomst," siger Niels- Erik Hansen.

Ifølge Søren Krarup var beviset for Hedegaards udtalelser en bog: "Mødom på mode".

- Det er en dansk indvandrerpige, der fortæller om, hvordan hun blev voldtaget af sin onkel, og hvordan hun ikke tør sige noget til sin egen familie, så Hedegaard har fuldstændig ret," sagde Søren til Berlingske Tidende i december sidste år.