»Kraks Blå Bog« er opdateret: Byder velkommen til en superstjerne og en masse røde politikere

Opslagsværket over betydningsfulde danskere – »Kraks Blå Bog« – udgives i dag med 162 nye navne og en hel del røde politikere.

Jacob Mark, gruppeformand for SF i Folketinget, er blandt de yngste optagne i »Kraks Blå Bog«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag udkommer årets udgave af »Kraks Blå Bog«, der som vanligt introducerer nye optagne på listen over betydningsfulde danskere, der har gjort sig særligt bemærket inden for deres fagområder og står bag bedrifter, der fortjener at blive husket.

Dette års udgave byder dermed velkommen til 162 af den slags personer.

Personerne kommer fra vidt forskellige dele af samfundet, såsom musik, politik, journalistik, erhvervsliv, forskningsverdenen mm.

Blandt de mest kendte kunstnere på listen kan nævnes popstjernen MØ, skuespiller Maria Rossing og instruktør og producer Feras Fayad.

Og så kommer vi til politikkens verden, hvor der er adskillige nye optag – og langt de fleste er fra venstre side af folketingssalen.

SFeren Jacob Mark er med sine 28 år et af de yngste medlemmer i Blå Bog. En hel del ministre er optaget, og det drejer sig om transportminister Benny Engelbrecht (S), minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn (S), miljøminister Lea Wermelin (S), uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), forsvarsminister Trine Bramsen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Berlingske bidrager med fire nye tilføjelser til bogen med avisens erhvervsredaktør, Thomas Bernt, og de tre Cavlingpris-modtagere Eva Jung, Michael Lund og Simon Bendtsen, som i 2019 modtog prisen for deres afdækning af den store hvidvaskskandale i Danske Bank.

Bogen blev første gang udgivet af Ove Krak i 1910 i en udgave med omtrent 3.000 biografier. »Kraks Blå Bog« 2020-2021 er den 110. udgave af bogen. I alt indeholder den trykte udgave af bogen 8.546 biografier over nulevende personer, mens den digitale version på blaabog.dk rummer samtlige biografier af de ca. 30.000 personer, der har været optaget i »Kraks Blå Bog« gennem tiden.

Af nyoptagne inden for erhvervslivet finder man bl.a. koncerndirektør Stina Glavind, Coop Danmark, adm. direktør Jan Vendelbo, Spies A/S, direktør og bestyrelsesmedlem Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, CEO Jes Munk Hansen, Terma A/S, chefstrateg Henrik Drusebjerg, Danske Bank, og adm. direktør Nina Movin, Otto Mønsteds Fond.

Den ældste af de nyoptagne er præsident for Røde Kors Sven Bak-Jensen (født 1947), og de yngste er solodanser Jón Axel Fransson, folketingsmedlem Jacob Mark og køkkenchef Rasmus Munk (alle tre født 1991).