Krak knipser 770.000 friske bybilleder

Korttjenesten Krak tog sidste år 770.000 nye billeder rundt i landets største byer, så man nu har opdateret sin samling af gadebilleder.

København set fra rundetårn. Tårne. Tage. Kirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du sidste år besøgte en eller flere af landets fem største byer, er du måske uden at ane det blevet foreviget og kan nu opleves på Kraks hjemmeside.

Korttjenesten Kraks fotovogn tog nemlig sidste år 540.000 billeder rundt i København og samlet 230.000 gadebilleder i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

»Krak skal altid kunne tilbyde de mest aktuelle og brugbare kort, og det inkluderer vores gadefotos, som vi nu har opdateret i et større område end nogensinde før. Det hjælper os med at opfylde Kraks mission om at levere de bedste lokale søgninger, fordi vi kan vise et gadefoto af den præcise adresse på den ven eller butik, man søger efter,« siger Stefan Kercza, Kraks administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Kraks fotovogn kan indfange billeder i en fart på op til 80 km/t, og for at få de 770.000 billeder i kassen skulle vognen tilbagelægge godt 3.000 kilometer.