Kraftige tordenbyger lægger dæmper på sommervarmen

Det bliver en meget varm fredag i dele af landet. En ordentlige skylle tager dog toppen af sommerheden, fortæller DMI.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en våd og larmende torsdag aften med kraftige regn- og tordenbyger i blandt andet Syd- og Vestjylland, kan du stå op til en fredag, der bliver solrig og særdeles varm i dele af landet.

»Jo længere øst på, jo mere sol er der,« siger vagthavende på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Mogens Rønnebek.

For mens skyerne vil blive hængende over den vestlige del af landet, hvor temperaturen fredag vil ligge på mellem 15 og 20 grader, så kan beboere på Lolland, i Vestsjælland og i og omkring Rønne forvente helt op til 28 grader.

Men det er med at nyde solen og de høje temperaturer, mens tid er.

»Der kommer en koldfront op om aftenen og giver regn og tordenbyger på Lolland-Falster og Sjælland og i den nordøstlige del af Jylland,« siger Mogens Rønnebek.

Regnen og tordenen vil hænge fast over Bornholm lørdag morgen, mens det våde og buldrende vejr vil være løjet af i resten af landet. Men uvejret vil få temperaturen til at dykke mærkbart.

»Bag den front går vinden om i vest, og så kommer der lidt køligere luft ind fra Nordsøen til lørdag,« siger Mogens Rønnebæk, der spår mellem 16 og 21 grader.

Lørdag bliver en smule ustadig med tørt vejr med nogen eller en del sol og stedvis regn- og tordenbyger i de nordlige og østlige egne.

Søndag ser det ifølge Mogens Rønnebek ud til, at der bliver tyndet endnu mere ud i bygerne.

»Der kommer et lille højtryk ind og stabiliserer vejret, og det ser ud til at blive en god søndag,« siger meteorologen, som vurderer, at der bliver mellem 20 og 22 grader, hvor det bliver varmest.

Tendensen med tiltagende varme fra lørdag til søndag vil fortsætte i begyndelsen af den kommende uge, som mandag og tirsdag vil friste udehungrende med op til 25 grader.

»Det vinder lidt tilbage med lun luft,« lover Mogens Rønnebek.