Kraftige tordenbyger kan overskygge pinsesolen

Dele af Jylland vil i løbet af søndag morgen og formiddag få kraftige regnbyger.

ARKIVFOTO. Sol og tunge skyer over Vesterhavet ud for Thorsminde Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husk paraplyen, hvis du skal ud og nyde det lune vejr pinsesøndag i det sydlige Jylland søndag formiddag.

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der oplyser, at der kan komme ret kraftige regn- og tordenbyger søndag formiddag i dele af Jylland.

»Søndag morgen er der regnbyger i de sydvestlige egne, og de breder sig op over landet i løbet af dagen. Det bliver primært den sydlige og østlige del af Jylland, der bliver ramt af regn- og tordenbyger op ad formiddagen. Det er i hvert fald en god idé at medbringe en paraply, hvis man skal udenfor i de nævnte områder,« siger meteorolog ved DMI Steen Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er varm og noget ustabil luft som strømmer ind over landet fra Mellemeuropa, der gør, at en tur ud i den lumre sommervarme sagtens kan ende med et brag fra oven.

»Tordenbygerne bliver temmelig kraftige op af dagen, og der vil nok komme en del vand i enkelte områder, så søndagens vejr bliver desværre ikke helt så fint som lørdag,« siger Steen Rasmussen.

I resten af landet skulle der dog blive rig mulighed for at nyde en solrig og varm sommerdag med temperaturer på op mellem 20 og 25 grader med svag eller jævn vind, lige som det ser ud til at klare op i hele landet sidst på dagen.