Kraftig regn og torden kan ramme kongelig tur i karet

Regn- og tordenvejr over København kan betyde, at kronprinsparret skal ændre planer for karettur gennem byen.

»Der kan sagtens komme en periode på 10 til 20 minutter med regn. Og det kan blive ret kraftigt.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rievers

Lørdag aften klokken 19.30 skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary køre i karet gennem København fra Amalienborg til Christiansborg, hvor der i anledningen af kronprinsens 50-års-fødselsdag bliver afholdt gallataffel.

Indtil det sidste er der dog uvished om, hvorvidt vejret vil være med fødselaren og tillade en tur i åben karet, som det er planlagt.

Der er nemlig risiko for kraftig regn og tordenbyger over København i tidsrummet, hvor kronprinsparrets skal ud at køre. Det oplyser DMI.

»Der kan sagtens komme en periode på 10 til 20 minutter med regn. Og det kan blive ret kraftigt.«

»Men hvis prognoserne har helt ret, bliver det først i slutningen af karetturen, hvis bygerne kommer,« siger vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard fra DMI.

Hvis vejret ikke tillader kørsel i åben karet, bliver turen gennemført i en lukket karet. Det har staldmesteren for de kongelige stalde oplyst til DR.

Først cirka en halv time inden karetturen vil DMI med stor sikkerhed kunne fastslå, om regn- og tordenvejret, som ventes at opstå over Øresund, kommer til at strejfe ruten i København.

»Det kan jo være, at bygerne slet ikke kommer. Vi vurderer, at der er 50 procent risiko for vand i hovederne,« siger Bolette Brødsgaard fra DMI lidt efter klokken 17 lørdag eftermiddag.

Efter klokken 20 ventes der ikke at komme nogen større regnbyger over hovedstadsområdet.

/ritzau/