Kraftig kritik: Nu har Ole Birk Olesen fået en stor næse

Folketinget har rettet skarp kritik mod transportminister Ole Birk Olesen i forbindelse med PostNord-sagen.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) var tirsdag den 14. marts 2017 til et møde om PostNords økonomiske krise og skulle overbevise partierne i postforligskredsen om, at de fortsat kunne have tillid til ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Repræsentanter fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er nået til enighed om en række kritikpunkter af transportministeren håndtering af PostNord-sagen, skriver TV2.

»Et flertal […] kritiserer kraftigt Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen for manglende orientering af Postforligskredsen i sagen om de økonomiske udfordringer for PostNord Danmark, lyder det blandt andet,« står der i en tekst TV2 er kommet i besiddelse af.

Partierne bag kritikken frygter, at Ole Birk Olesens opførsel i sagen kan have besværliggjort vigtige politiske forhandlinger om det danske postvæsen, skriver TV2.

»Udvalget udtaler på den baggrund sin skarpe kritik og påpeger, at Ministerens manglende orientering af Postforligskredsen kan have sat den politiske proces vedrørende PostNord Danmarks økonomiske udfordringer tilbage,« står der i teksten.

En såkaldt »næse« er en betegnelse for en alvorlig skriftlig kritik af en minister, der støttes af et flertal i Folketinget.