Kraftig brand raserer psykiatrisk hospital

En voldsom brand hærgede tirsdag det psykiatriske hospital Dianalund. Ingen kom til skade ved branden, men et stort antal patienter skal genhuses.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To afdelinger og et fælleshus på det psykiatriske hospital i Dianalund nord for Sorø udbrændte tirsdag eftermiddag, men ingen personer kom noget til, oplyser politiet.

Branden opstod tilsyneladende i en kaffemaskine, men årsagen er endnu ikke fastslået.

- Det vil først ske i løbet af de næste dage, når teknikerne kan komme til brandstedet, siger vicepolitiinspektør Peter Modin.

Han tilføjer, at der ikke umiddelbart er mistanke om, at branden skulle være påsat.

Brandfolk fra både Sorø og Næstved deltog i slukningen, og de fik selskab af et større politiopbud, da hospitalet også huser domsanbragte og varetægtsfanger.

- Der forestår nu et stort arbejde med at de 29 patienter genhuset. Nogle af dem skal der jo passes godt på, fordi de er farlige, siger Peter Modin.

To indsatte benyttede kaoset i forbindelse med evakueringen af patienter og ansatte til at stikke af. Den ene, der i øvrigt alligevel skulle udskrives tirsdag, blev hurtigt fanget igen.

Den anden er en 36-årig mand fra Sjælland, der sad varetægtsfængslet i surrogat i en sag om vold og hærværk, fik nogle timer på fri fod, før han sidst på eftermiddagen blev anholdt igen.

/ritzau/