Kraftig brand i Experimentarium: To er kommet til skade

Københavns Brandvæsen karakteriserer branden som »voldsom«.

Brand ved Eksperimentarium i Hellerup mandag eftermiddag d. 27. april 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Paldan

Der er udbrudt en kraftig brand i Experimentarium i Hellerup mandag eftermiddag. En tyk søjle af sort røg stiger op fra det videnskabelige udstillingscenter, der for tiden er lukket for publikum som følge af en større ombygning.

Der er meldinger om to tilskadekomne, fortæller Kim Herlev, der er administrerede direktør i Experimentarium.

»Det ser heldigvis ud til, at det ikke er alvorligt,« siger han og uddyber, at den ene person er til observation for røgforgiftning, mens den anden har slået foden.

Begge er håndværkere, der er med til den storstilede ombygning af centret i Hellerup.

Hos Københavns Brandvæsen karakteriserer vagthavende Bo Skov branden som »voldsom«.

»Der er ild i taget, og vi er til stede derude, ligesom der også er ambulancer derude,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Branden har spredt sig til flere etager i den gamle bygning, der ligger tæt op af Waterfront Shoppingcenter og flere kontorbygninger.

Brandvæsnet kan endnu ikke bekræfte, hvad årsagen til branden er, men direktør Kim Herlev fortæller, at man formoder, at arbejdet omkring det nye tag er årsag:

»Vi har en formodning om, at det er en proces, hvor man har været i gang med at lægge tagpap på - der arbejder man med åben ild. Så vores formodning er, at det er der, det er gået galt. Det er svært at forestille sig, at det kan være andet. Men jeg er selvfølgelig forsigtig med at sige det, for det er ikke bekræftet,« siger Kim Herlev.

Han kan endnu ikke sige, hvad branden betyder for ombygningen af Experimentarium eller planerne om at vende tilbage til lokalerne i Hellerup.

»Det vigtigste for os er, at der ikke er personer, der er kommet alvorligt til skade. I næste række kommer bygningen og de skader, der sker der,« siger han.

Nordsjællands Politi oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at der også er politi til stede ved branden i Tuborg Havn i Hellerup nord for København.

Flammer har fået godt fat i et tag - her set fra Tuborg Boulevard. Foto: Malina Aagaard Fold sammen
Læs mere

Brand ved Eksperimentarium i Hellerup mandag eftermiddag 27. april 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vibeke Ladefoged.