Kræftlæge tav om forsøg

For et år siden indskærpede Patientklagenævnet, at Humlegaardens ejer og ansvarlige læge, Finn Skøtt Andersen, skal være mere omhyggelig og samvittighedsfuld, når han laver behandlingsforsøg med sine patienter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finn Skøtt Andersen overtrådte en af lægelovens allerstrengeste paragraffer, da han ikke gav patienten besked om risikoen ved et behandlingsforsøg der fandt sted på den private kræftklinik Humlegaarden.

Det viser nævnets afgørelse fra sidste år, som Urban er i besiddelse af.

»Patientklagenævnet skal desuden indskærpe over for læge Finn Skøtt Andersen, at han udviser større omhu i sit fremtidige virke,« lyder afgørelsen fra nævnet, som er lægernes højeste klageorgan.

Afgørelsen kan få stor betydning, for Humlegaardens ejer og cheflæge, som myndighederne netop nu undersøger i sager om eksperimenter på patienter, ulovlig medicin og grov plejesvigt.

»Hvis han får en sag mere af samme kaliber som i 2001, er der grundlag for, at sundhedstyrelsen kan give et påbud,« forklarer lektor i sundhedsret Mette Hartlev fra Københavns Universitet.

»Følger han ikke påbuddet, risikerer han at miste sin autorisation,« understreger hun.

Sundhedsstyrelsen har siden 2000 overvåget læger, der gentagne gange har overtrådt lægeloven. Derfor er de ekstra opmærksomme, hvis det viser sig, at Finn Skøtt Andersen igen har overtrådt loven.

Sagen er anonymiseret af hensyn til patienten.

kaq@urbanavis.dk