Kræftindsamling på TV samlede millioner

Der var gavmilde seere til TV2s indsamlingsshow Knæk Cancer, som lørdag aften indbragte 143 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Rasmus Seebach var på scenen to gange under lørdagens stort anlagte 'Knæk Cancer'-indsamlingsshow på TV2. Han sang 'Olivia' og 'Fri'. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

143.833.664 danske kroner.

Så mange penge donerede danskerne til Kræftens Bekæmpelse under TV2s store indsamlingsshow Knæk Cancer lørdag aften (heraf var de 35.346.336 millioner kroner indsamlet under fredagens Vild Med Dans), skriver bt.dk.

Showet, der varede fire timer, bød på personlige kræfthistorier fra kendte som ukendte. Ud over de rørende historier leverede Agnes Obel, Kim Cesarion og Nabiha musik på scenen. Også Rasmus Seebach optrådte - med sin helt nye single »Fri«, som handler om at miste en, man har kær.

»Du skulle have lov til at vælge, hvornår du siger farvel. Det fand’me ikke fair, men i det mindste er du fri. Du har endelig fundet fred, du er fri,« sang han uden efterfølgende at blive mødt med klapsalver fra publikum. I stedet rejste de sig op helt lydløst.

Ud over at optræde til lørdagens show havde Rasmus Seebach også bortauktioneret en koncert med sig selv. Den blev solgt for 258.000 kroner.

Aftenen igennem ringede tusindvis af danskere ind for at donere penge, og mange kom igennem til det hav af kendisser, der sad i TV2s call-center. Blandt de kendte stemmer ved telefonerne var Lis Sørensen, Mads Langer, Margrethe Vestager, Peter Schmeichel og Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen vakte også opsigt ved at medvirke i en Klovn-sketch med Frank Hvam og Casper Christensen. Her fandt seerne ud af, at Hvam og Løkke åbenbart har »numsesved« til fælles.

Showet var kulminationen på en hel uge, der har stået i kræftens tegn på TV2. Således har programmer som Hvem vil være millionær, Go’ Morgen Danmark og Vild med dans samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

BNB