Kræftens Bekæmpelse samler rekordstort beløb ind

Søndagens landsindsamling til fordel for kampen mod kræft gav det bedste resultat nogensinde.

Søndag holdt Kræftens Bekæmpelse landsindsamling, hvor der blev samlet rekordmange penge ind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet mindre end 34,6 millioner kroner blev spyttet i indsamlingsbøsserne, da frivillige fra Kræftens Bekæmpelse søndag bankede på døre for at samle ind til kampen mod kræft.

De næsten 35 millioner kroner er det bedste resultat nogensinde på en landsindsamlingsdag, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

»Vi er simpelthen så glade. Vi har nået et enormt flot resultat, og vores indsamlere er blevet mødt med åbne arme over hele landet. Den meget store opbakning er med til at styrke kampen mod kræft, og det er en varm håndsrækning til alle kræftramte og pårørende i Danmark,« siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen i en pressemeddelelse.

Indsamlingsresultatet ligger 1,1 million kroner over sidste års resultat. Dengang blev der indsamlet 33,5 millioner kroner.

Leif Vestergaard Pedersen understreger, at den enorme støtte er afgørende for kampen for, at færre bliver ramt af den modbydelige sygdom.

»Derfor skal der lyde et stort tak til alle dem, der har brugt dagen i dag på at gøre en forskel for kræftramte og pårørende i Danmark,« siger Leif Vestergaard Pedersen.

Kræftens Bekæmpelse oplyser, at for hver 100 kroner, der er blevet indsamlet, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.