Kopierede Amagermanden amerikansk seriemorder?

En amerikansk seriemorder smuglede i 1980 sin sæd ud af fængslet og planlagde bestillingsmord på en kvinde for at slippe for straf.

Seriemorderen Kenneth-Bianchi - kendt som The Hillside Strangler - smuglede, ligesom det Amagermanden er sigtet for, sæd ud af fængslet for at bevise sin påståede uskyld. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagermandens påståede forsøg på at plante et falsk bevis med sæd på et nyt offer uden for fængslet er ikke enestående for en seriemorder.

For selvom sagen tilsyndeladende er unik i en dansk sammenhæng har en amerikansk seriemorder uden held forsøgt sig med helt samme trick, påpeger specialpsykolog Christian A. Stewart-Ferrer, der beskæftiger sig med seriemordere.

- Nogle af USAs mest kendte seriemordere gennem tiden har prøvet forskellige tiltag for at slippe ud af fængslet, forklarer psykologen.

The Hillside Strangler var også sædsmugler

Han peger på seriemorderen Kenneth Bianchi med 12 liv på samvittigheden, der var aktiv sidst i 70erne. Under sin retssag, hvor han blev kendt som The Hillside Strangler, prøvede han at simulere, at han havde flere personligheder, og således led af Dissociative Identity Disorder. Han fik overbevist flere psykiatere, før han blev afsløret. Men seriemorderens fantasi var langt fra sluppet op, så han prøvede noget andet.

- Han slog sig sammen med en kvinde, han havde lært at kende i fængslet. Det lykkedes ham at smugle sæd ud fra fængslet, og kvinden forsøgte at kvæle et nyt offer og anbringe Bianchis sæd, således at det skulle se ud, som om "den virkelige morder" stadig var på fri fod, forklarer Christian A. Stewart-Ferrer.

Det lykkedes ikke for Kenneth Bianchis medsammensvorne at slå sit offer ihjel, og i stedet blev forsøget på bevisfusk afsløret af politiet.

Studerede andre seriemordere

- Politiet fandt adskillige psykologibøger hos Bianchi - hans materiale til at "forberede" sit forsøg på at spille sindssyg. Den seneste drejning i sagen om Amagermanden kunne tyde på, at Amagermanden også er god til at læse på lektien - i det her tilfælde ved at have studeret, hvordan andre seriemordere prøvede at undgå straf, vurderer Christian A. Stewart-Ferrer.

Kenneth Bianchi, der i dag er 60 år gammel, afsoner sin livstidsdom i et statsfængsel i staten Washington.