Kontrol: Hver tiende chauffør overholdt ikke hviletid

Lastvogne og busser blev tjekket tre steder. En del chauffører overholder ikke regler, som skal hindre uheld.

21 gange afslørede betjente problemer med at overholde reglerne om køre- og hviletid, da der tirsdag var kontrol med lastvogne og busser tre steder i landet.

I alt 209 køretøjer blev trukket ud til kontrol. Og resultatet blev altså, at godt hver tiende chauffør i snit havde kørt i for mange timer i forhold til reglerne.

Tallene fremgår af en pressemeddelelse, som politiet har udsendt onsdag eftermiddag om de kontroller, som tre såkaldte tungvognscentre foretog.

I centrene arbejder betjente, der er specialister, når det gælder regler om traktorer, landbrugsmaskiner, busser og lastvogne.

Ved Nordjyske Motorvej ved Tilst blev 69 køretøjer gået efter, og her var der otte overtrædelser af den førnævnte slags.

Ved Storebæltsbroen blev 81 køretøjer tjekket, og det endte med 13 sager.

Ved aktionen på Sønderjyske Motorvej ved Ustrup var der derimod ingen af denne type overtrædelser, da 59 køretøjer blev kontrolleret.

Reglerne om køre- og hviletid skal sikre, at chauffører ikke er overtrætte og søvnige og af den grund bliver årsag til ulykker.

I øvrigt konstaterede politifolkene en række andre forhold, som kan give en straf. For eksempler var der en håndfuld tilfælde, hvor der var blevet manipuleret med kontrolapparat eller taktograf, som netop skal registrere chaufførens kørsler og hvil.

Ved Tilst fik to køretøjer således inddraget plader på grund af fejl og mangler.

Under kontrollen på Sønderjyske Motorvej var også andre myndigheder med.

Embedsmænd fra Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold ville se, om transport af affald og dyr var i orden. Det var de, viste det sig ifølge politiets pressemeddelelse.

/ritzau/