Konservativ Ungdom angriber konservativ minister

Ingen skal blande sig i, hvor meget sodavand man drikker, mener KU, der raser over grænsen for læskedrikke fra den konservative forbrugerminister.

Bland dig udenom, Carina!

Beskeden fra Konservativ Ungdom til familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) kunne ikke være mere klar. KU raser over, at ministeren onsdag lancerede en maksimumgrænse for børns forbrug af læskedrikke sødet med sukker på en halv liter om ugen.

- Carina Christensen føler sig åbenbart hævet over alle landets forældre, når hun prøver at opdrage dem til at opdrage deres børn. Det er en privat sag, hvordan man vil opdrage og fodre ens børn, og det skal hun ikke blande sig i, siger landsformand for KU Rune Kristensen.

Dermed tilslutter KU sig koret af kritikere, der beskylder Carina Christensen for forsøg på at score en nem gang positiv omtale med sodavandsgrænsen. Onsdag langede både Dansk Erhverv, Enhedslisten og De Radikale ud efter ministeren og kaldte det for henholdsvis "populistisk og for nemt", "en håbløs kampagne" og "helt i skoven" at lave kampagner mod læskedrikke, efter at regeringen tidligere har sænket afgiften på netop læskedrikke.

/ritzau/