Kongeligt spejderbesøg i Sønderjylland

Lige så cool som de 22.000 spejdere på den store spejderlejr i Kliplev i Sønderjylland tog den silende regn i sidste uge lige så uimponerede var de, da der mandag dryssede kongelig opmærksomhed ned over dem.

Prinsesse Benedikte, der er formand for Pigespejdernes Fællesråd i Danmark, travede mandag lejren igennem for at beundre spejdernes fantasifulde konstruktioner i rafter og reb. Undervejs hilste spejderernes prinsesse på nogle af de op mod 1500 gæste-spejdere fra bl.a. Rusland og Ghana.

Mandag eftermiddag overrakte prinsessen den 90-årige tidligere spejderchef, Ellen Arkil, et medlemskab af det i spejderkredse særdeles ærefulde Olave Baden-Powell Society - opkaldt efter stifteren af pigespejderbevægelsen.

Ellers knoklede spejderne mandagen igennem for at blive klar til åbningen af deres egen ikke-teknologiske udgave af Internettet. En særdeles konkret ikke-virtuel verden bygget af rafter og tovværk - men hvor man som på det rigtige Internet kan søge oplysninger om alt fra pandekageopskrifter til information om astrologiske fænomener eller "chatte" med hianden ved at stikke hovedet ind i åbninger i et fælles "chatroom" i form af et telt.

I praksis fungerer spejder-Internettet ved, at de mange deltagere fra mandag aften og de næste 24 timer uafbrudt kan gå rundt til en af de mange "søgemaskiner" opstillet i lejren.

Maskinerne er granrafter med opsatte oplysningstavler med informationer om "links" til et utal af hjemmesider produceret under lejren af de forskellige spejdergrupper. Ved at følge bestemte ruter i lejren kan de under de 24 timers non-stop-leg finde de ønskede links med netop de oplysninger, som de har brug for. Ritzau