Kongehuset udsender billede af prins Joachim: Han er i fortsat god bedring

Kronprinsen har de seneste dage besøgt sin bror, efter at sidstnævnte for nylig er opereret for en blodprop.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY

Prins Joachim er »fortsat i bedring« efter han i sidste måned blev opereret for en blodprop i hjernen.

Samtidig har prinsen de seneste dage haft besøg i det franske, hvor han opholder sig, af sin storebror - kronprins Frederik.

Det oplyser Kongehuset, som har delt et billede af brødrene sammen på vinslottet Château de Cayx.

»H.K.H. Kronprinsen kom i går (tirsdag, red.) hjem fra Frankrig, hvor han de seneste dage har besøgt sin bror, H.K.H. Prins Joachim, H.K.H. Prinsesse Marie og parrets to børn på Château de Cayx,« oplyser Kongehuset på Instagram og fortsætter:

»Prins Joachim er fortsat i god bedring, men har stadig brug for ro omkring sig.«

Prins Joachim blev mandag i sidste uge udskrevet fra hospitalet i Toulouse i Frankrig, hvor han blev opereret for en blodprop i hjernen.

»Det er nu lægernes vurdering, at prinsens helbred er forbedret i en sådan grad, at Hans Kongelige Højhed kan udskrives,« oplyste Kongehuset i den forbindelse.

Kongehuset har tidligere melddelt, at prins Joachim ikke vil få fysiske følger eller andre mén som følge af den blodprop, der ramte ham sent fredag aften den 24. juli, hvor han først hastigt blev bragt til et hospital i den mindre sydfranske by Cahors og kort efter blev overflyttet til Universitetshospitalet i Toulouse.

To dage inden indlæggelsen havde prins Joachim og familien fejret hans søns, prins Felix', 18-års fødselsdag på vinslottet i Cayx.

Prins Joachim flyttede sidste år til Frankrig, hvor han begyndte på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire.

Tidligere i år blev han udpeget som ny forsvarsattaché i Paris med start 1. september.

Prins Joachim har sønnerne Nikolai og Felix fra sit tidligere ægteskab med grevinde Alexandra. Han har sønnen Henrik og datteren Athena med sin hustru, prinsesse Marie.